Aug 292011
 

 

Lars-Göran Salevik från Uddevalla Omnibus är en sann visionär.

Sedan Emma Roos genomförde sitt examensarbete med 5 förare från Bengsforsdepån i 4 fordon så har Lars-Göran stött och utvecklat BOT system i nära samarbete med Pilotfish. Det började med en daglig dialog med förarna och deras input har varit ovärderlig. Vi vill gärna nämna förarna Patrik Gren och xxxxxx som speciellt viktiga för utvecklingsprojektet.

I mitten av 2007 skrev Pilotfish och Uddevalla på ett samarbetsavtal som sedan 17/2 2009 resulterade i att Uddevalla beställde system för hela sin flotta om 87 fordon. På den tiden handlade det enbart om att stötta föraren. Föraren förändrar sitt sätt att köra och kan därigenom få stora effekter för företaget som helhet.

 

 

Uddevalla Omnibus har framförallt noterat följande effekter:

  • minskade utsläpp
  • minskad förbrukning
  • färre olyckor
  • f’ärre skador samt en förbättrad passagerarkomfort

Systemet har sedan starten utvecklats med flera moduler. Värt att nämna är att BOT systemet under november december 2012 räddade åtminstone två motorer genom att skicka ut tidiga varningar till ledningen om överhettning.

Länk till citat från Lars-Göran Salevik

 

Nedan finner ni en video från ett TV4 reportage som visar hur Uddevalla Omnibus uppfattar systemet.

 

 

Kontakta gärna oss för mer information

[contact-form-7 id=”402″ title=”Kontakta oss”]

 

 

 

 

Tomas

Sorry, the comment form is closed at this time.