Jun 112015
 

Pressmeddelanden • Pilotfish Networks AB • 2015-06-10 15:07 CEST

Internationella kollektivtrafikorganisationen UITP lanserar idag projektet EBSF 2 ”European Bus system of the future 2”. Pilotfish och 41 st andra partners kommer samverka för att förbättra effektivitet och attraktionskraft till busstransporter. EBSF 2 finansieras främst genom EU:s program “Horizon 2020″.

Under UITP:s pågående världskongress i Milano lanserades idag fortsättningen på tidigare satsning EBSF 1. Målsättningen är att fortsätta driva innovationsutveckling och attraktionskraft för kollektiv busstrafik. Det treåriga projektet kommer samla tillverkare, bussoperatörer, forskningsinstitut och myndigheter i syfte att testa och utvärdera tekniska lösningar för att förbättra effektiviteten och attraktionskraft för kollektivtrafiken med buss i städer och förorter.

Demonstrationer kommer ske i 12 städer och däribland Göteborg. Med projektet EBSF2 vill man visa och uppmärksamma lösningar för energihushållning, förarassistans, eco-driving, bussens interiör och exteriör, IT-standarder, smarta garage m.m.

”som en sammanslutning, har vi strategin att fördubbla marknadsandelen för kollektivtrafik till år 2025. EBSF 2 är en del av denna agenda”, ”säger Mr Alain Flausch, Generalsekreterare för UITP.

EBSF 2 väcker höga förväntningar som en fortsättning på det framgångsrika projektet EBSF 1.

”Det är spännande för Pilotfish att vara en av de samarbetspartners som valts ut för att genomföra EBSF 2”, säger Tomas Gabinus VD för Pilotfish Networks AB. Tomas Gabinus berättar att entusiasmen på UITP:s pågående världskongress i Milano är mycket stor för nylanseringen och fortsättningen av EBSF-projektet.

För mer information om Pilotfish Networks AB’s tjänsteleveranser för kollektivtrafiken, kontakta gärna Tomas Gabinus på mobil: +46 (0)733-224011 eller mail: tomas.gabinus@pilotfish.se, eller post Viktoriagatan 3, 411 25 Göteborg, Sverige.

Pilotfish Youtubekanal hittar du här.

Pilotfish Google+ hittar du här.

PILOTFISH NETWORKS ABPilotfish erbjuder system och tillämpningar som gör Europeisk kollektivtrafik mer effektiv. Med huvudkontor och utvecklingsavdelning i Göteborg är bolaget inne i en internationell expansionsfas. Pilotfish produkter bygger på standard och guidelines som nu samordnas av organisationen ITxPT

Jacob Rudin

Sorry, the comment form is closed at this time.