Hiring

We are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our team.

Ekonomi/Redovisningschef

Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu en affärsorienterad ekonomichef med tyngdpunkt på redovisning

Om tjänsten

Vi söker dig som både kan förhålla dig till tillväxt och snabba beslut samtidigt som du motiveras av att arbeta i och skapa processer, och struktur under resans gång. Du får en central roll i den dagliga verksamheten där du arbetar brett med bland annat budget, forecast, kostnadsuppföljning. Du stöttar, fungerar som bollplank och affärsstöd till CEO och gruppchefer i ekonomiska frågeställningar.

Ansvaret innebär också att sätta ramverk/ekonomistyrningsprocesser för hur ekonomifunktionen skall fungera samt hantering av förekommande frågor. Här ingår planering, rapportering, styrning, analys och kontroll av verksamheten utifrån uppsatta mål och strategier. Arbetet sker i nära samarbete med vår redovisningsekonom.

Stort fokus för dig ligger i:

 • Business analyst – genomföra operativa och strategiska finansiella beräkningar och stödja försäljning /  produktledning med kalkyler.
 • I samarbete med redovisningsekonom ansvara för att företagets redovisning sker korrekt.
 • Driva/delta i förändringsarbete för ökad lönsamhet.
 • Ekonomiska planer och utredningar och skapa styr- och kontrollsystem för att följa upp verksamheten.
 • Ansvar för rapportering intern och extern till vårt moderbolag.
 • Tillse att ändamålsenliga system för ekonomi och övrig verksamhet finns på plats.
 • Ansvara för företagets budgetarbete, prognoser och finansiella planer.
 • Riktlinjer och uppföljning av kapitaliserad utveckling.

Direktrapportering sker till CEO. Övrig erforderlig rapportering sker även till ledningsgrupp, styrelse, moderbolaget (Voith) samt övriga ägare.

 

Vem är du?

 • Du har Universitets- högskoleexamen som civilekonom eller motsvarande. 
 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande ansvarsposter.
 • Du har goda ledaregenskaper och kommunikativ förmåga.
 • Du har kunskap och förståelse för regelverket inom R&D såsom controlling och aktivering
 • Har du erfarenhet från att arbeta i IT företag är det starkt meriterande
 • Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
 

För att trivas och passa in i rollen som ekonomichef är det viktigt att du har en god pedagogisk och social förmåga, vilket gör att du känner dig trygg i att kunna kommunicera dina slutsatser och resultat till andra. Du är nyfiken, intresserad och ifrågasätter – i syfte att vi ska kunna bli ännu bättre på det vi gör. Du arbetar målmedvetet och slutför projekt du påbörjat samt är noggrann och kvalitetsmedveten. Vidare är du serviceorienterad och har som mål att med din kunskap kunna göra arbetsdagen enklare för andra. Vi söker en person som har ett starkt eget driv, initiativförmåga och som trivs i en föränderlig miljö och vill bidra till att utveckla verksamheten. Du är också analytisk, strukturerad och effektiv samt har en god helhetsförståelse.

Arbetsuppgifterna kräver mycket god kunskap i excel och förståelse för statistik.

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg

Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation. Vår kultur präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet, vilket även du värdesätter.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se, senast 2020-03-22.

Kontakt

Tekniskt säljstöd

Vill du vara spindeln i nätet mellan teknik, sälj och produktutveckling i ett växande IT-bolag i en framtidsbransch?

Om tjänsten

Som tekniskt säljstöd kommer du att ingå i vårt produkt-team där du fungerar som tekniskt sakkunnig för våra säljare, både internt och vid behov ute hos kund. Du har omfattande teknisk kunskap kring våra produkter och förser säljarna med lösningar och material avseende kundkrav och önskemål.

I rollen är du tekniskt sakkunnig och utvärderar kundkrav och kan tydliggöra oklarheter både för kunden och från kunden samt avgör om kravet från kund är implementerbart. Du gör också analyser och beräkningar för att avgöra om lösningen är ekonomiskt genomförbar.
Rollen är korsfunktionell och mycket information får du från våra interna experter. Som tekniskt säljstöd är du en länk mellan våra produktägare, utvecklare och säljare.

Arbetet är varierande och innebär mycket kontakter internt, med kunder samt andra intressenter. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm med detta.

Vem är du?

 • Du har Universitets- högskole- eller yrkesutbildning med inriktning mot IT
 • Du har erfarenhet av att arbeta med IT-lösningar
 • Du har stor teknisk kunskap av/inom integrationer, olika programmeringsspråk, hårdvarukonstruktion och installationer
 • Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
 • Förmåga att förklara och lära ut

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • att arbeta inom kollektivtrafik eller fordon
 • hårdvarunära programmering
 • telematik

För att trivas och passa in i rollen har du stort tekniskt intresse. Du har lätt för att förstå kundkrav, diskutera och förhandla med kunder och kan bidra med tekniskt och affärsmässigt genomförbara lösningar. Vi förväntar oss att du har en hög känsla för service, att stötta och supporta organisationen i leveransen är naturligt för dig. 

Du har en god analytisk förmåga och självklart är du också kommunikativ och prestigelös. I dina tidigare roller har du visat att du har förmåga att planera och organisera arbetsuppgifter och ta ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan. Vidare har du ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt. 

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg. Tjänsteresor förekommer.

Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation. Vår kultur präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet, vilket även du värdesätter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se, senast 2020-02-23.

Kontakt

Systemutvecklare - inbyggda system

Pilotfish är inne i en stark tillväxtfas och vi behöver nu utöka med systemutvecklare inom inbyggda system, med kunskaper i C/C++, Linux och Nätverk? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? Är du rätt person är detta en möjlighet att komma in på ett spännande företag på frammarsch som du kan växa tillsammans med på lång sikt.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa effektiva IT-lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och på den Europeiska marknaden. Som systemutvecklare hos Pilotfish kommer du primärt att arbeta med inbyggda system, ett arbete som innefattar både applikationsutveckling och systemintegration. Du får bland annat arbeta med applikationslogik, analys, design, implementation, dokumentation samt tester. På pilotfish jobbar vi med agil systemutveckling. Det finns stora möjligheter att bredda sig inom området om så önskas. 

Med din erfarenhet har du möjlighet att forma din roll och utveckla dig tillsammans med dina kollegor. Du har även en viktig roll internt i att vara med och påverka vår kompetensutveckling och finna nya tekniska lösningar för våra kunder. 

Om dig – egenskaper & erfarenheter

Vi söker dig som har stort intresse för och några års erfarenhet av att arbeta med inbyggda system. För att trivas i kulturen på Pilotfish är du prestigelös, uppskattar samarbete. Du ser dig själv som en viktig del för att bidra med energi och driv till arbetsplatsen, där du ständigt arbetar för att utvecklas och komma framåt. Som person är du strukturerad, noggrann och har ordning och reda utan att förlora din kreativa ådra. För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk, initiativtagande och kommunikativ. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete.

Vi förväntar oss att du:

 • Har en civilingenjörsutbildning inom Elektro, Data, IT, Teknisk Fysik eller högskoleutbildning inom motsvarande områden med några års erfarenhet.
 • Har genomfört kommersiella kundprojekt inom inbyggda system som mjukvarukonstruktör
 • Har erfarenhet av att jobba agilt, gärna från Scrum
 • Har erfarenhet av Linux samt programmeringsspråket C.
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av testning. Automat-test är ett plus
 • Har erfarenhet från arbete med telematik, fordonselektronik eller telekommunikation
 • Kan kommunicera på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg.Här får du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer. 

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, till joinus@pilotfish.se.

Kontakt

Backend utvecklare

Är ditt stora intresse systemutveckling? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? På Pilotfish får du möjlighet att ta del av detta och vara en viktig del i vår fortsatta utveckling. Är du den vi söker har du möjlighet att bidra och utvecklas i ett spännande företag på frammarsch som du kan växa tillsammans med på lång sikt.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och på den Europeiska marknaden. Tjänsten som systemutvecklare innebär arbete med applikationsutveckling och systemintegration. Arbetet omfattar bland annat specifikation av applikationslogik, design, analys, implementation, dokumentation och tester.På pilotfish jobbar vi med agil systemutveckling. Arbetet styrs upp i ärendehanteringssystemet Jira.Det finns stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt finns goda utvecklingsmöjligheter inom positioner såsom Solutions Architect eller Tech Sales.

Om dig – egenskaper & erfarenheter

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med Java , J2EE och SQL. Du  har ett brinnande intresse för systemutveckling, i synnerhet i programmeringsspråket Java och att arbeta med serverutveckling. 

Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför.

För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete. Du är utåtriktad, van att ta ansvar och bidra med nya idéer.

För att trivas och passa in i kulturen på Pilotfish är du kommunikativ, prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till positivt arbetsklimat och företagets utveckling.

Kompetenser

 • Har en relevant universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning
 • Har erfarenhet av att jobba agilt , gärna från Scrum
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du:

 • Har kunskap/erfarenhet av JavaScript och CSS. Subversion, Jira, Nagios, Jenkins, Android och iOS
 • Kan verktygen JBoss7/Wildfly och Maven, 
 • Tidigare erfarenhet från testning i allmänhet och automat-test i synnerhet
 • Kan kommunicera på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg. Här får du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer. 

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se 

Kontakt

Hårdvaruansvarig

Vi fortsätter att växa och söker nu dig som är elektroingenjör med ett genuint intresse för digitala och analoga hårdvarukonstruktioner. I rollen kommer du att ha det övergripande ansvaret och leda och driva hårdvaruutvecklingen av våra produkter. Du kommer att arbeta med vår Vehicle Gateway som är en av huvudkomponenterna i vårt system, en flexibel och väldesignad kommunikationsplattform för fordonsutrustning som idag finns installerad i tusentals bussar, tåg och spårvagnar. Du säkerställer att vi även i framtiden har en konkurrenskraftig produkt i världsklass. 

Stort fokus för dig ligger i:

 • Kravställa och beställa hårdvaruutveckling från underleverantörer.
 • Verifiera leverans mot kravställd produktspec. 
 • Utföra tester och upprätta testdokumentation.
 • Planera och administrera serietillverkning i fabrik.
 • Vara inköpsansvarig för elektriska komponenter till produktion.

Arbetet är varierande och det finns stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt kunna hantera design/konstruktion av produkterna vilket leder till minskat stöd från underleverantörer.

Vem är du?

 • Du har Universitets- högskole- eller yrkesutbildning med inriktning mot elektronik. 
 • Du har erfarenhet av elektronikkonstruktion. 
 • Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • att beställa hårdvaruprojekt
 • hårvarudesign för serieproduktion
 • elektronikutveckling inom fordonsindustrin
 • hårdvarunära programmering

För att trivas och passa in i rollen är du som person analytisk, ansvarsfull och strukturerad. Du har lätt för att förstå kundkrav, diskutera och förhandla med leverantörer och kan bidra med affärsmässigt smarta lösningar. Vi förväntar oss att du har en hög känsla för service, att stötta och supporta organisationen i leveransen är naturligt för dig. 

Självklart är du också kommunikativ och prestigelös. I dina tidigare roller har du visat att du har förmåga att planera och organisera arbetsuppgifter och ta ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan. Vidare har du ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt. 

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg. Tjänsteresor förekommer.

Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation.

Vår kultur präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet, vilket även du värdesätter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se.

Kontakt