Hiring

We are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our team.

Copywriter

Har du erfarenhet av att arbeta med kommunikation och dokumentation i ett IT/teknikföretag?

Om tjänsten

Du blir en del av vårt sälj-/marknadsteam i en spännande och varierande roll där du blir spindeln i nätet för vår marknadskommunikation samt produkt- och användarinformation.
I rollen har du det övergripande ansvaret för vår marknadskommunikation som bland annat består i att skapa och publicera innehåll till våra digitala kanaler såsom hemsida och sociala medier, produktblad, pressreleaser, blog etc. 

Som teknisk skribent ansvarar du bland annat för  produkt och användarinformation, användarinstruktioner online, underlag för produktutveckling, interna styrdokument och kvalitetsdokument.

Du kommer att arbeta mycket krossfunktionellt med våra olika avdelningar för att inhämta information från dokumentation och medarbetare.  Det är viktigt att du känner dig bekväm i att bygga produktiva relationer inom och utom organisationen då det är en betydande del av rollen.

Vem är du?

Du har en relevant utbildning inom marknad och kommunikation. Har du även en teknisk utbildning och/eller tekniskt intresse är det starkt meriterande. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i text då copy är en central del i arbetet med publiceringar från Pilotfish såväl som innehåll till sociala kanaler. Du har höga krav på kvalitet och har känsla för detaljer och helhet – både i form, bild och text.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • WordPress
 • Mailchimp
 • CRM
 • Marknadskommunikation
 • Produktinformation

För att trivas och passa in i rollen är du självgående med stor initiativförmåga. Som person är du strukturerad, analytisk och noggrann. Utmärkande för dig är också att du har förmåga att extrahera relevant information ur komplicerade texter och kan intervjua tekniska personer. Din pedagogiska talang innebär att du kan göra det komplicerade lättförståeligt.

Tjänsten är placerad i Göteborg. Tjänsteresor förekommer.
 
Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation. Vår kultur präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet, vilket även du värdesätter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se, senast 2020-01-30.

Kontakt

Systemutvecklare - inbyggda system

Pilotfish är inne i en stark tillväxtfas och vi behöver nu utöka med systemutvecklare inom inbyggda system, med kunskaper i C/C++, Linux och Nätverk? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? Är du rätt person är detta en möjlighet att komma in på ett spännande företag på frammarsch som du kan växa tillsammans med på lång sikt.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa effektiva IT-lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och på den Europeiska marknaden. Som systemutvecklare hos Pilotfish kommer du primärt att arbeta med inbyggda system, ett arbete som innefattar både applikationsutveckling och systemintegration. Du får bland annat arbeta med applikationslogik, analys, design, implementation, dokumentation samt tester. På pilotfish jobbar vi med agil systemutveckling. Det finns stora möjligheter att bredda sig inom området om så önskas. 

Med din erfarenhet har du möjlighet att forma din roll och utveckla dig tillsammans med dina kollegor. Du har även en viktig roll internt i att vara med och påverka vår kompetensutveckling och finna nya tekniska lösningar för våra kunder. 

Om dig – egenskaper & erfarenheter

Vi söker dig som har stort intresse för och några års erfarenhet av att arbeta med inbyggda system. För att trivas i kulturen på Pilotfish är du prestigelös, uppskattar samarbete. Du ser dig själv som en viktig del för att bidra med energi och driv till arbetsplatsen, där du ständigt arbetar för att utvecklas och komma framåt. Som person är du strukturerad, noggrann och har ordning och reda utan att förlora din kreativa ådra. För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk, initiativtagande och kommunikativ. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete.

Vi förväntar oss att du:

 • Har en civilingenjörsutbildning inom Elektro, Data, IT, Teknisk Fysik eller högskoleutbildning inom motsvarande områden med några års erfarenhet.
 • Har genomfört kommersiella kundprojekt inom inbyggda system som mjukvarukonstruktör
 • Har erfarenhet av att jobba agilt, gärna från Scrum
 • Har erfarenhet av Linux samt programmeringsspråket C.
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av testning. Automat-test är ett plus
 • Har erfarenhet från arbete med telematik, fordonselektronik eller telekommunikation
 • Kan kommunicera på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg.Här får du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer. 

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, till joinus@pilotfish.se. Din ansökan vill vi ha senast 2019-10-31.

Kontakt

Backend utvecklare

Är ditt stora intresse systemutveckling? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? På Pilotfish får du möjlighet att ta del av detta och vara en viktig del i vår fortsatta utveckling. Är du den vi söker har du möjlighet att bidra och utvecklas i ett spännande företag på frammarsch som du kan växa tillsammans med på lång sikt.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och på den Europeiska marknaden. Tjänsten som systemutvecklare innebär arbete med applikationsutveckling och systemintegration. Arbetet omfattar bland annat specifikation av applikationslogik, design, analys, implementation, dokumentation och tester.På pilotfish jobbar vi med agil systemutveckling. Arbetet styrs upp i ärendehanteringssystemet Jira.Det finns stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt finns goda utvecklingsmöjligheter inom positioner såsom Solutions Architect eller Tech Sales.

Om dig – egenskaper & erfarenheter

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med Java , J2EE och SQL. Du  har ett brinnande intresse för systemutveckling, i synnerhet i programmeringsspråket Java och att arbeta med serverutveckling. 

Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför.

För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete. Du är utåtriktad, van att ta ansvar och bidra med nya idéer.

För att trivas och passa in i kulturen på Pilotfish är du kommunikativ, prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till positivt arbetsklimat och företagets utveckling.

Kompetenser

 • Har en relevant universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning
 • Har erfarenhet av att jobba agilt , gärna från Scrum
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du:

 • Har kunskap/erfarenhet av JavaScript och CSS. Subversion, Jira, Nagios, Jenkins, Android och iOS
 • Kan verktygen JBoss7/Wildfly och Maven, 
 • Tidigare erfarenhet från testning i allmänhet och automat-test i synnerhet
 • Kan kommunicera på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg. Här får du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer. 

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast 2019-10-13 till joinus@pilotfish.se 

Kontakt

Hårdvaruansvarig

Vi fortsätter att växa och söker nu dig som är elektroingenjör med ett genuint intresse för digitala och analoga hårdvarukonstruktioner. I rollen kommer du att ha det övergripande ansvaret och leda och driva hårdvaruutvecklingen av våra produkter. Du kommer att arbeta med vår Vehicle Gateway som är en av huvudkomponenterna i vårt system, en flexibel och väldesignad kommunikationsplattform för fordonsutrustning som idag finns installerad i tusentals bussar, tåg och spårvagnar. Du säkerställer att vi även i framtiden har en konkurrenskraftig produkt i världsklass. 

Stort fokus för dig ligger i:

 • Kravställa och beställa hårdvaruutveckling från underleverantörer.
 • Verifiera leverans mot kravställd produktspec. 
 • Utföra tester och upprätta testdokumentation.
 • Planera och administrera serietillverkning i fabrik.
 • Vara inköpsansvarig för elektriska komponenter till produktion.

Arbetet är varierande och det finns stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt kunna hantera design/konstruktion av produkterna vilket leder till minskat stöd från underleverantörer.

Vem är du?

 • Du har Universitets- högskole- eller yrkesutbildning med inriktning mot elektronik. 
 • Du har erfarenhet av elektronikkonstruktion. 
 • Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • att beställa hårdvaruprojekt
 • hårvarudesign för serieproduktion
 • elektronikutveckling inom fordonsindustrin
 • hårdvarunära programmering

För att trivas och passa in i rollen är du som person analytisk, ansvarsfull och strukturerad. Du har lätt för att förstå kundkrav, diskutera och förhandla med leverantörer och kan bidra med affärsmässigt smarta lösningar. Vi förväntar oss att du har en hög känsla för service, att stötta och supporta organisationen i leveransen är naturligt för dig. 

Självklart är du också kommunikativ och prestigelös. I dina tidigare roller har du visat att du har förmåga att planera och organisera arbetsuppgifter och ta ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan. Vidare har du ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt. 

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg. Tjänsteresor förekommer.

Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation.

Vår kultur präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet, vilket även du värdesätter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till joinus@pilotfish.se, senast 2019-10-20.

Kontakt