Hiring

We are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our team.

Senior systemutvecklare inom embedded Linux

Tycker du att kollektivtrafik och grön omställning av transporter är viktigt? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? På Pilotfish arbetar vi med att skapa effektiva IT-lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och i världen. Här blir du en del av ett spännande företag att utvecklas tillsammans med mot framtiden.

Om tjänsten

Som systemutvecklare inom embedded hos Pilotfish kommer du att arbeta med inbyggda system både genom utveckling av applikationer och inom systemintegration. Du kommer att vara en viktig kugge i ett utvecklingsteam som översätter önskemål till funktion i våra produkter. 

Arbetsuppgifterna kan handla om hårdvarunära implementation såväl som applikationsutveckling. I ett fall kanske du gör en integration mot någon extern enhet som kommunicerar över ett specifikt gränssnitt, t.ex. CAN. I ett annat fall kanske kommunikationen mellan fordonsutrustning och vår molntjänst behöver modifieras. 

Dina uppgifter kommer att variera men tyngdpunkten kommer att ligga på att leverera produktfunktion i vår fordonsgateway. För närvarande arbetar vi både hemifrån och från kontoret som ligger på Lilla Bommen – mitt i hjärtat av Göteborg.

Vem är du 

Du har ett brinnande intresse för inbyggda system och flera års erfarenhet av C/C++, Linux Att jobba med automatiserade tester faller sig naturligt för dig. För att trivas i kulturen på Pilotfish är du prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del i att bidra till ett positivt arbetsklimat och till företagets utveckling.
 
Du är självgående, noggrann och strukturerad i ditt arbete och drivs av att lösa de utmaningar du ställs inför. Du har stort engagemang i det du gör och är analytisk och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och samarbetet inom företaget.
 
Vi förväntar oss att du:
 
 • Har en relevant universitets-, troligtvis från högskola
 • Har gedigen kunskap i Linux samt C/C++
 • Har erfarenhet hårdvarunära utveckling
 • Har mycket god förståelse för IP-nätverk
 • Har erfarenhet av att utveckla agilt, gärna från Scrum
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande är om du:
 
 • Har erfarenhet av telematik, fordonsteknik och mobil kommunikation
 • Förstår hårdvarukonstruktion
 • Har arbetat med automatiserad testning och CI/CD
 Ansökan
Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, till joinus@pilotfish.se.

Contact

Backend utvecklare

Pilotfish är ett mycket innovativt, miljömedvetet och snabbväxande bolag från Sverige, med fokus på att förbättra kollektivtrafiken. Företaget leder branschens förändring från proprietära leverantörslåsta system till ett ekosystem där standardiserade gränssnitt och leverantörer av systemmoduler är normen. Pilotfish erbjudande består av en öppen, molnbaserad plattform för fordonskommunikation och applikationer för fleet management. Tekniken är baserad på standarder och IT-arkitektur från organisationen ITxPT (Information Technology for Public Transport), och integrerar både standardsystem och äldre icke-standardsystem. Pilotfish vision är att förbättra kollektivtrafiken tills den blir det självklara valet för resande.

Är ditt stora intresse systemutveckling? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? På Pilotfish får du möjlighet att ta del av detta och vara en viktig del i vår fortsatta utveckling. Är du den vi söker har du möjlighet att bidra och utvecklas i ett spännande företag på frammarsch som du kan växa tillsammans med på lång sikt.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa lösningar för kollektivtrafiken både i Sverige och på den europeiska marknaden. Tjänsten som systemutvecklare innebär arbete med applikationsutveckling och systemintegration. Arbetet omfattar bland annat specifikation av applikationslogik, design, analys, implementation, dokumentation och tester. Det finns stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt finns goda utvecklingsmöjligheter inom positioner såsom Solutions Architect eller Tech Sales. 

 

Om dig – egenskaper & erfarenheter

 

Vi söker dig som har några års erfarenheter av att arbeta med Java och microservices. Du har ett brinnande intresse för systemutveckling, i synnerhet i programmeringsspråket Java och att arbeta med serverutveckling. Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför. 

 

För at bli framgångsrik i rollen är du analytisk och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete. Du är utåtriktad, van att ta ansvar och bidra med nya idéer. För att trivas och passa in i kulturen på Pilotfish är du kommunikativ, prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till positivt arbetsklimat och företagets utveckling.   

 

 

Kompetenser

 • Har en relevant universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning
 • Har erfarenhet av att jobba agilt, gärna från Scrum
 • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är om du:

 • Har kunskap/erfarenhet av IoT-lösningar, AWS, MQTT, Kafka och Elasticsearch
 • Tidigare erfarenhet från testning i allmänhet och automat-test i synnerhet
 • Kan kommunicera på tyska 
Vi sitter på Lilla Bommen – mitt i hjärtat av Göteborg. Här får du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer.
 
Ansökan
Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan till joinus@pilotfish.se
 

Contact