Hiring

We are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our team. 

Teknisk projektledare

Om tjänsten

Vi har vuxit mycket på den tyska marknaden och behöver nu en svensk- & tysktalande projektledare. Din första arbetsuppgift kommer vara att leda och driva ett leveransprojekt för en av våra nyckelkunder i Tyskland. I rollen som projektledare kommer du vidare att arbeta med leverans- och utvecklingsprojekt till våra kunder, både större projekt och mindre pilotprojekt. Projekt genomförs med stöd av agila processer och metoder. Du kommer ansvara för leverans och installation av både hårdvara och mjukvara. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planera, leda och uppnå projektmål med budgetansvar.

Vem är du?

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande inom teknik eller IT. Vi förväntar oss att du har några års erfarenhet av projektledning med rapportering till styrgrupper. Du har erfarenhet av att jobba med agila processer, metodiker och verktyg för utvecklingsprojekt som exempelvis SCRUM, KANBAN och PRINCE2 (en extra fördel är om du har arbetat med Atlassian Jira). Du har lätt för att förstå kundkrav, diskutera och förhandla med kund och identifiera nya affärsmöjligheter. En hög känsla för service samt att stötta och supporta kunder och kollegor är naturligt för dig.

Har du arbetat inom transport- eller kollektivtrafikbranschen är det meriterande.

För att trivas och passa in i rollen är du som person välorganiserad, självgående och drivande. Du värdesätter en kultur som präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet. Nära kundkontakt är en central del av jobbet. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm med detta och har lätt för att skapa förtroende med både kunder, kollegor och andra samarbetspartners.

Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ha flera bollar i luften samtidigt som du vet hur man prioriterar rätt. I dina tidigare roller har du visat att du har förmåga att planera och organisera arbetsuppgifter och ta ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan. Vidare har du ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt.

I denna roll förväntar vi oss att du talar flytande tyska och svenska. Mycket av vår korrespondens sker även på engelska.  

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg. Tjänsteresor förekommer.

Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation.

Kontakt

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pilotfish med Dfind IT. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen och intervjuerna pågår löpande.

Registrera din ansökan via http://www.dfind.se/it. För frågor, vänligen kontakta Malin Magnusson 0705-69 26 28, malin.magnusson@dfind.se eller Robert Weineland på 0729734026 eller epost: robert.weineland@dfind.se.

Om Pilotfish

Pilotfish är ett mycket innovativt, miljömedvetet och snabbväxande bolag från Sverige, med fokus på att förbättra kollektivtrafiken. Företaget leder branschens förändring från proprietära leverantörslåsta system till ett ekosystem där standardiserade gränssnitt och leverantörer av systemmoduler är normen. Pilotfish erbjudande består av en öppen, molnbaserad plattform för fordonskommunikation och applikationer för fleet management. Tekniken är baserad på standarder och IT-arkitektur från organisationen ITxPT (Information Technology for Public Transport), och integrerar både standardsystem och äldre icke-standardsystem. Pilotfish vision är att förbättra kollektivtrafiken tills den blir det självklara valet för resande.

Kontakt

Systemutvecklare

Arbetsuppgifter
Systemutvecklaren arbetar med applikationsutveckling och systemintegration. Arbetet omfattar specifikation av applikationslogik, design, analys, implementation, dokumentation och tester.
I första hand omfattar arbetsuppgifterna serverutveckling i Java. På pilotfish jobbar vi med agil systemutveckling.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

 • Kunskap om Java, J2EE och SQL är nödvändigt, meriterande med kunskap om JavaScript och CSS.
 • Bland de verktyg vi använder är det starkt meriterande att kunna JBoss 7/Wildfly och Maven, meriterande med kunskap om Subversion, Jira, Nagios, Jenkins
 • Erfarenhet av att jobba agilt, gärna erfarenhet från Scrum samt erfarenhet av att jobba med projekt- och ärendehanteringssystem som t.ex. Jira är starkt meriterande.
 • Tidigare erfarenhet från att ha jobbat med testning i allmänhet och automat-test i synnerhet är starkt meriterande.
 • Relevant universitets- , högskole- eller yrkeshögskoleutbildning.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Goda kunskaper i tyska och eller franska är meriterande.
 • Vana och god förmåga att dokumentera är meriterande.

Som person är du strukturerad, organiserad, ansvarskännande och självgående. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är analytisk, men även nytänkande, initiativrik och lösningsfokuserad. Du är en kompetent programmerare som värdesätter strukturerad, tydlig och långsiktig kod.

Du samarbetar väl i grupp, samtidigt som du är självständig vid individuellt arbete. Du är socialt säker och trivs i kunddialoger och nära kundsamarbeten. Din samarbetsförmåga och prestigelöshet gör dig till en pålitlig och uppskattad medarbetare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat och värdesätter att ha roligt på arbetsplatsen.

Om Pilotfish
Pilotfish Networks AB är ett företag som erbjuder system och tillämpningar som gör Europeisk kollektivtrafik mer effektiv. Pilotfish erbjuder bussoperatörer och trafikhuvudmän tjänster som möjliggör ökad operativ vinst, förbättrade interna processer och ger stöd till pågående miljöarbetet. ”Vi drivs av tanken att sälja god bussekonomi och lönsamhet, snarare än att bara leverera system. Vi skulle beskriva oss själva som entusiastiska entreprenörer med hjärtat i bussbranschen.”

Pilotfish startades år 1999, har huvudkontor och utvecklingsavdelning i Göteborg och är idag inne i en internationell expansionsfas. Pilotfish produkter och tjänster bygger på standard och guidelines som nu samordnas av den europeiska samarbetsorganisationen ITxPT. Produkterna och tjänsterna är baserade på en fordonsgateway stött av användargränsnsitt på web och i mobil.

Kontakt

Frontend Utvecklare

Är du en Frontend utvecklare som brinner för applikationsutveckling och systemintegration? Drivs du dessutom av att arbeta i en kultur som präglas av teamarbete och gemenskap? På Pilotfish får du möjlighet att vara en del av detta och samtidigt vara en viktig del i ett företag på frammarsch!

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa lösningar för den offentliga transportsektorn. Som Frontend utvecklare hos Pilotfish kommer du att arbeta med systemutveckling med fokus på applikationsutveckling och systemintegration. du sitter tillsammans med utvecklarna på kontoret och till en början bli tilldelad en mentor för att du skall få rätt förutsättningar att komma in i arbetet på bästa sätt. Teamet arbetar agilt i Scrum.

Vem är du

För att passa i rollen har du ett stort intresse för utveckling med fokus på frontend. Du ser detta som en möjlighet att få komma in på ett spännande företag som du kan växa med på lång sikt. Det är viktigt att du är prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till ett positivt arbetsklimat, då detta är en stor del av vår kultur.

Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara både analytisk och initiativtagande.

Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter både dina kollegor och dina kunder där du fokuserar på att skapa långsiktiga relationer.

Vi förväntar oss att du:

 • Har läst en relevant IT relaterad utbildning på högskola eller universitet
 • Har erfarenhet av att arbeta med Javascript
 • Har goda kunskaper i CSS och HTML
 • Kommunicerar obehindrat på engelska och svenska

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av att arbeta i ramverket React
 • Har arbetat i projekt- och ärendehanteringssystemet Jira
 • Kan kommunicera i tal och skrift på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg. Här får du ta del av ett nära ledarskap och agila processer. Det finns tillgång till mentorskap och möjlighet att dra lärdom av seniora profiler.

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, till joinus@pilotfish.se senast 2018-05-06.

Då vi intervjuar löpande kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag

Kontakt

Embeddedutvecklare

Har du ett intresse för inbyggda system? vill du få användning av dina kunskaper i C/C++ och Linux? samt tycker du att kulturen och gemenskapen på arbetsplatsen är nyckeln till framgång? På Pilotfish får du möjlighet att vara en del av detta och vara en viktig del i ett företag på frammarsch!.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa lösningar för den offentliga transportsektorn. Som Embeddedutvecklare hos Pilotfish kommer du primärt att arbeta med inbyggda system. Arbetet kommer att innefatta applikationsutveckling och systemintegration. Du kommer bland annat få arbeta med applikationslogik, analys, design, implementation, dokumentation samt tester. Här används agila arbetsmetoder och du kommer att utgå från scrumbaserade sprintar. Arbetet sker i ärendehanteringssystemet Jira, har du arbetat med detta system tidigare är det en fördel.

Vem är du

För att passa i rollen har du ett stort intresse för embeddedutveckling och att arbeta med inbyggda system.Du ser detta som en möjlighet att komma in på ett spännande företag som du vill växa tillsammans med och på lång sikt. För att trivas i kulturen på Pilotfish är du prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till positivt arbetsklimat och företagets utveckling.

Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför i ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk och initiativtagande. din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete.

Vi förväntar oss att du:

 • Har en relevant universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning
 • Har ett stort intresse för embeddedutveckling
 • Har kunskap i Linux samt programmeringsspråket C/C++

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av testning, automat-test är ett plus
 • Har erfarenhet från arbete med telematik, fordonselektronik eller telekommunikation
 • Har intresse för hård- och mjukvara
 • kan kommunicera på tyska eller franska

Vi sitter i Vasastan – mitt i hjärtat av Göteborg. Här får du ta del av ett nära ledarskap och agila processer. Det finns tillgång till mentorskap och möjlighet att dra lärdom av seniora profiler.Inom företaget finns på sikt goda utvecklingsmöjligheter inom positioner såsom solutions Architect eller Tech Sales.

Ansökan

Stämmer ovan beskrivning in på dig är du välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, till joinus@pilotfish.se senast 2018-05-06.

Då vi intervjuar löpande kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt